O regiji

Murcia je avtonomna španska provinca na jugo-vzhodu iberskega polotoka. Njene sosednje province so Andaluzija, Valencija in Castilla-La Mancha.

V regiji letno povprečno zabeležijo 120 do 150 sončnih dni, povprečna letna temperatura je okoli 18°C, z vročimi poletji in milimi zimami. Padavin je malo (približno 300-350 mm na leto), zaradi česar je regija zelo ugodna za kmetijstvo.

Murcia je kljub svoji majhnosti tretja največja izvozna skupnost svežega sadja in zelenjave v Španiji.

Oljčni mlin Valle de Ricote se nahaja v provinci Murcia, v občini La Algaida, Archena v osrčju doline Ricote. Mlin obratuje od leta 2009 in spada v skupino podjetij družine Guillen, ki ima že več kot 60 let izkušenj v svetu prehrane tako na nacionalni kot mednarodni ravni.

Skrben proces proizvodnje in ekstrakcije se začne pri hladni temperaturi med 20 in 28 stopinjami Celzija, skupaj z najnovejšimi stroji, ki omogočajo pridobitev ekstra deviškega olivnega olja vrhunske kakovosti. V mlinu poskrbijo za celoten proces proizvodnje- od čiščenja, stiskanja, mletja, pakiranja in analize vzorcev. Zaupa jim več kot 4000 izbranih lokalnih pridelovalcev iz doline Ricote, ki mlinu prodajajo svoj pridelek oliv.

Znamka Valle de Ricote ni priznana samo znotraj meja Španije, pač pa so kvaliteto ekstra deviškega olja pripoznali tudi drugod po svetu- v Franciji, Grčiji, Argentini, Izraelu in Združenih državah Amerike.